fbpx
 

Mobiele applicatie ontwikkelen

Bij Thoughtline ontwikkelen we mobiele applicaties op maat. Wil je een mobiele applicatie laten maken? Met ons team van 200 ervaren IT-specialisten staan we voor je klaar.

Wat zijn mobiele apps

Een app of een mobiele applicatie is een klein programma voor mobiele systemen, zoals Android of IOS. Deze mobiele apps gebruik je op je mobiele telefoon, tablet of pda, en kan vele functies hebben. Denk aan vermaak, zoals een populair spelletje als Fortnite, of aan Netflix. Maar, het kan ook nuttig zijn, zoals de DigiD app, waarmee je allerlei overheidszaken digitaal kunt afhandelen.

Voorbeelden van mobiele applicaties

Voorbeelden van apps vind je overal om je heen. Grote, bekende apps zijn bijvoorbeeld die van Google Maps, Buienradar, Facebook of NU.nl. Maar, er zijn nog veel meer minder bekende mobiele apps, die bijvoorbeeld door een hele kleine doelgroep intensief gebruikt worden of alleen voor intern gebruik zijn. Zo ontwikkelden wij bijvoorbeeld een mobiele app voor de Brainport Industry Campus, waarmee logistieke handelingen worden gescand. Het maakt het logistieke werk op de campus een stuk eenvoudiger. Een ander voorbeeld is de Toonbank app, die wij ontwikkelden voor MKB-ers in de coronacrisis. Met deze Toonbank mobiele applicatie kunnen ondernemers snel en eenvoudig online bestelmogelijkheden realiseren.
 
 
 
 
Andere voorbeelden van apps die wij ontwikkelden, zijn:
E-ondemand
Retailcoin
Boflora
Solar CRM
● DeclaratieApp
● Thuisbasis Brabant
● Business Open - Zoekvragen App
 
 

"Thoughtline heeft ons geholpen processen beter op elkaar te laten inhaken"

Wilbert van Gils, Retailcoin

 
 

Onze specialiteit: native, hybride en PWA

Voor het maken van een mobiele applicatie, ben je bij ons dus aan het goede adres. Een applicatie kan vele functies hebben, maar ook technisch zijn er veel verschillende mogelijkheden. Bij Thoughtline hebben we een aantal specialisaties als het gaat om het ontwikkelen van mobiele apps. Wij ontwikkelen native apps voor Android en IOS, hybride apps en PWA’s. Native apps zijn speciaal ontwikkeld voor het platform waarop de app draait. Zo profiteer je van een optimale gebruiksvriendelijkheid en benut je de mogelijkheden van het platform optimaal. Een hybride app draait op meerdere platformen. Dat is goedkoper in ontwikkeling, maar gaat soms ook ten koste van bepaalde functionaliteiten. Een minder bekende variant is de Progressive Web App. Maar, dit is misschien wel het beste van twee werelden. Het is namelijk een webapplicatie die beschikt over functionaliteiten die eerder alleen waren weggelegd voor native desktop- of mobiele applicaties. Bij Thoughtline ontwikkelen we apps voor smartphones, tablets, pda’s en VR brillen (draaiend op IOS of Android).

Voordelen van mobiele applicaties

Voordelen die je hebt als je een mobiele applicatie laat maken:
● Ze zijn snel en gebruiksvriendelijk
● Ze zijn vaak ook zonder internet te gebruiken
● Je biedt een extra service aan klanten of hebt een extra tool voor medewerkers
● Je kunt push-notificaties sturen
● Je hebt een snel en direct communicatiemiddel met je doelgroep
● Je kunt makkelijk extra gebruikersgegevens verkrijgen

Mobiele applicatie staat niet op zichzelf

Als je een mobiele applicatie laat ontwikkelen, moet je er rekening mee houden dat een app nooit op zichzelf staat. Er zijn altijd integraties nodig, met bijvoorbeeld payment providers, interne databronnen, financiële systemen of CRM-systemen. Voor ons is het geen enkel probleem om deze koppelingen te realiseren.
 
 
Mobiele applicatie laten ontwikkelen
 
 
Mobiele applicatie laten ontwikkelen
 
App ons!