fbpx
Doorontwikkelen software, hoe werkt het?
april 6, 2022
Dag van de ondernemer
november 20, 2023

HBE-administratie
Software
 

Heb jij jouw HBE-administratie al op orde?

Werk je met HBE's (hernieuwbare brandstof eenheden), maar heb je geen idee hoe je deze moet verwerken in je administratie? Thoughtline ontwikkelt speciaal voor bedrijven die met HBE's werken software op maat zodat je altijd grip hebt op je HBE administratie.

Waarom zijn HBE's interessant?

Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen (HBE's) biedt tal van voordelen, variërend van kostenbesparingen tot verbeterde duurzaamheid en reputatie. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet waarom het voor jouw bedrijf interessant is om te investeren in en gebruik te maken van HBE's:

1.Kostenbesparing:

Op de lange termijn kunnen HBE's een aanzienlijke kostenbesparing opleveren voor jouw bedrijf. Zonne- en windenergie-installaties hebben aanvankelijk weliswaar hoge investeringskosten, maar de operationele kosten zijn over het algemeen lager dan die van fossiele brandstoffen. Bedrijven kunnen elektriciteit opwekken uit zon en wind zonder zich zorgen te maken over brandstofkosten en prijsschommelingen op de energiemarkt.

2. Energieonafhankelijkheid:

Het gebruik van HBE's stelt jouw bedrijf in staat om minder afhankelijk te zijn van externe energieleveranciers en de schommelingen in energieprijzen. Zo kun je zelfvoorzienend worden en heb je meer controle over jouw energievoorziening.

3. Milieuvriendelijkheid:

Als jouw bedrijf HBE's gebruikt, verminder je jouw ecologische voetafdruk en draag je bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en andere verontreinigende stoffen. Dit kan leiden tot een positieve reputatie en voldoen aan de toenemende vraag van consumenten en zakelijke partners voor duurzaamheid.

4. Overheidsincentives:

Veel overheden bieden stimuleringsmaatregelen en subsidies aan bedrijven die investeren in hernieuwbare energie. Dit kan de initiële kosten verlagen en de terugverdientijd verkorten.

5. Reputatie en concurrentievoordeel:

Als jouw bedrijf zicht in zet voor duurzaamheid en hernieuwbare energie, kun je profiteren van een positieve reputatie en een concurrentievoordeel behalen. Consumenten en investeerders hebben vaak de voorkeur voor bedrijven die milieubewust handelen.

6. Lange levensduur en lage onderhoudskosten:

Hernieuwbare energie-installaties (zoals zonnepanelen en windturbines) hebben over het algemeen een lange levensduur en vereisen relatief weinig onderhoud, wat de totale kosten verder verlaagt.

Al met al is het gebruik van HBE's niet alleen milieuvriendelijk, maar kan het ook financiële voordelen opleveren en jouw bedrijf helpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het investeren in hernieuwbare energie kan een goede strategische zet zijn voor jouw bedrijf.
 
 

Waarom HBE software van Thoughtline?

Het inboeken van elektriciteit (HBE's) is vrijwillig maar er komen wel verplichtingen bij kijken. Zo moeten de geregistreerde leveringen jaarlijks geverifieerd worden door een geaccrediteerde verificateur. Naar aanleiding van deze verificatie zal de NEa op inspectie komen en dien je als inboeker een goede administratie bij te houden.

Thoughtline kan je hierbij ondersteunen! Wij ontwikkelen HBE software op maat. Hoe fijn zou het zijn als je altijd inzicht hebt in jouw HBE's zodat je weet wat er in- en uit gaat? Als organisatie wil je natuurlijk maximaal op groene stroom in kunnen zetten. Onze HBE software kan je helpen om aan te tonen wat er bijvoorbeeld per aansluiting wordt ingeboekt. Denk hierbij aan factuur- en meetgegevens. Het HBE kasboek van Thoughtline zou hiervoor een uitkomst kunnen zijn.

 
 

Wil je jouw HBE software door ons laten ontwikkelen? 

Dan zit je goed bij Thoughtline! We hebben ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen voor diverse MKB bedrijven. Het maakt niet uit in welke sector je werkzaam bent, wij helpen je graag met jouw HBE software. We gaan graag met je in gesprek om te kijken welke oplossing het beste past bij jouw bedrijf.

Goede software bouw je tenslotte samen!

 
 
15
 
App ons!