Thuisbasisbrabant_1
Portfolio app voor Thuisbasis Brabant – Thoughtline, slimme software oplossing
oktober 18, 2021
BoFlora – Thoughtline, slimme software oplossing
februari 11, 2021
 

RetailCoin

Digital MKB heeft een digitaal loyalty programma laten ontwikkelen genaamd RetailCoin. Met dit concept zorgen ze ervoor dat de consument bij verschillende aangesloten retailers kan sparen voor leuke kortingen. Als consument kun je kassabonnetjes scannen van de aangesloten retailers met de mobiele app en hiermee ontvang je direct de Retailcoin(s) in de app. Deze slimme munt kun je bij elke andere deelnemende retailer inleveren.
 
 
 
 

"Thoughtline heeft ons geholpen processen beter op elkaar te laten inhaken"

Wilbert van Gils, Retailcoin

 
Digital MKB had een ontwerp gemaakt van het concept, waarbij er onderscheid gemaakt kon worden in drie verschillende onderdelen. Allereerst is er een blockchain munt, de retailcoin, waarmee kan worden gespaard door de consument. Ten tweede is er een winkeliersportaal waar ze hun coins en andere gegevens kunnen beheren. Ten derde is er een mobiele app waarmee de spaarder zijn of haar saldo kan checken en waarmee hij of zij coins bij retailers kan inleveren. Digital MKB kwam bij Thoughtline met de vraag of wij ze konden helpen met de realisatie van deze drie systemen.
Gebruikte technologiën:
RetailCoin – Thoughtline, slimme software oplossing
RetailCoin – Thoughtline, slimme software oplossing
 

Het resultaat

Door de gemaakte app is Digital MKB in staat om haar klanten te voorzien van een goed werkende mobiele app voor zowel Android als IOS. Daarnaast zijn de winkeliers in staat om hun account goed bij te houden, en hebben ze een duidelijk overzicht van hun beschikbare en verkregen coins. Daarnaast is het rekenmodel van de blockchain achter de applicaties de drijvende kracht en brengt deze het geheel samen. Deze drie onderdelen samen helpen consumenten en winkeliers om hun voordeel te doen aan het digitale loyaliteitsprogramma.
 
RetailCoin – Thoughtline, slimme software oplossing
 
RetailCoin – Thoughtline, slimme software oplossing
 
  • Naamloos
  • Mockup Retailcoin
  • Thuisbasisbrabant_1
  • IJssel_Login_Thoughtline
App ons!