fbpx
 

Maatwerk CRM

In de markt van de CRM systemen zijn heel veel verschillende standaardpakketten beschikbaar. Deze pakketten bieden een algemene benadering van CRM functionaliteiten die voor de meeste bedrijven goed werkbaar zijn. Wil je echter zorgen dat het CRM systeem goed aansluit bij jullie specifieke bedrijfsprocessen, met koppelingen naar andere systemen in je applicatielandschap of met een specifieke inregeling van het orderproces? Dan kan maatwerk een goed alternatief of een mooie aanvulling zijn. Met een specifieke CRM uitbreiding ben je in staat echt het maximale uit je pakket te halen. Je hebt geen ‘work arounds’ meer nodig en alles werkt precies op de manier zoals jij dat wilt. Op die manier kun je doen waar het CRM systeem uiteindelijk voor bedoeld is: waardevolle relaties opbouwen met je klanten.

Wat is CRM

Maar, eerst even dit: wat is CRM eigenlijk? CRM staat voor Customer Relationship Management. Een goed CRM systeem stelt je in staat om gedrag, houding en de koopgewoonten van je klanten in kaart te brengen. Dit draait dus om de manier waarop je als organisatie de relatie met je klanten beheert. In een CRM systeem vind je dan ook bijvoorbeeld de database met klantgegevens terug en daarin de contactmomenten met elke klant, maar ook orderstatus, eerdere bestellingen of uitstaande helpdesk-tickets. Zo kun je de relatie met je klant goed managen, klanttevredenheid verbeteren en de winstgevendheid van je bedrijf vergroten. Een goed CRM systeem is dus een belangrijke stap in het bouwen van waardevolle klantrelaties.

Waarom maatwerk CRM kiezen?

Veel bestaande CRM systemen zijn gebaseerd op standaard verkoopprocessen. Vaak kun je extra modules bijkopen om je systeem naar smaak aan te vullen. Er zijn echter tal van situaties te bedenken waarin deze standaardmodules niet de oplossing bieden die je nodig hebt, of de benodigde module is wel beschikbaar, maar erg duur. Hoe jij met je klanten omgaat, kan heel erg verschillen van de concurrenten. Daarom is een standaardoplossing vaak niet dé oplossing. In zo’n geval loont het dus om voor maatwerk CRM te kiezen. Thoughtline kan een maatwerk oplossing voor u maken. Wij helpen ondernemers bij het op maat maken of uitbreiden van hun ideale CRM systeem.
 
 

"“De manier waarop Thoughtline mij aan de hand neemt en helpt om keuzes te maken tijdens het ontwikkeltraject is super fijn. Thoughtline neemt mijn zorgen over en realiseert exact dat wat ik nodig heb.”"

Tommaso

 
 

Uitgangspunten voor CRM uitbreiding

Bij het maken van een maatwerk CRM kunnen we uitgaan van een standaard CRM systeem, of we nemen je reeds geïmplementeerde Customer Relationship Management systeem als uitgangspunt. Op basis van je behoeftes maken wij een systeem dat perfect aansluit op jouw processen. Thoughtline heeft in de afgelopen jaren verschillende CRM oplossingen voor opdrachtgevers ontwikkeld en kan daardoor gebruik maken van een groot scala aan modules die voor klanten inzetbaar zijn. Samen doorlopen we een definitiefase waarbij we bepalen welke zaken cruciaal zijn in jullie bedrijfsvoering en welke gebruikers en rollen er zijn er binnen de organisatie. Maar, ook brengen we in kaart welke afdelingen er zijn en welke afscherming van gegevens nodig is, welke processen er zijn en welke processtappen. Ook de administratieve handelingen, benodigde informatievoorzieningen en rapportages brengen we in beeld. Daarnaast kijken we bijvoorbeeld ook nog naar benodigde integraties. Anders gezegd: we doen precies wat er nodig is om voor u het ideale CRM te ontwikkelen. CRM software is zelden op zichzelf staand. Meestal zijn er koppelingen nodig met bijvoorbeeld ERP- of boekhoudsoftware: een goed CRM pakket is in staat naadloos informatie uit te wisselen met andere software. Wij kunnen deze koppelingen voor u realiseren.
 
 

Maatwerk CRM ontwikkelen?

Bij Thoughline zijn we sinds 2008 gespecialiseerd in software op maat. Wij hebben al talloze maatwerk CRM oplossingen voor vele opdrachtgevers ontwikkeld. Door met Nederlandse productowners en een internationaal development team te werken, kunnen we snel schakelen en houden we het budget beheersbaar. Neem contact op met Robbert om direct de mogelijkheden van een maatwerk CRM te bespreken.
 
App ons!