fbpx
 

Werkwijze voor software ontwikkeling

Bij Thoughtline werken we met een dedicated, internationaal team van developers. Hierdoor hebben we altijd de beste specialisten voor jouw opdracht in huis. Bovendien zorgt dit ervoor dat we altijd snel kunnen schakelen en betaalbare oplossingen realiseren. Het bouwen van een webapplicatie is een proces waarin we achtereenvolgens onderstaande fases doorlopen. De fases voor software ontwikkeling.

Analyse en design

Het startpunt is je huidige systeem. Dit brengen we geheel in kaart. Is er nog geen systeem? Dan starten we met je wensen. We vormen een zo compleet mogelijk beeld van wat je wilt, waarom je dat wilt en hoe dit zich tot elkaar verhoudt. Daarmee staat er een geraamte, waarmee we kunnen bepalen welke functionaliteiten ontwikkeld moeten worden.

Bepalen scope en MVP

We weten nu welke functionaliteiten er nodig zijn, wat de deadline is en wat het beschikbare budget is. Daarmee kunnen we precies bepalen welke functionaliteit we in de eerste fase zullen oppakken. Dit noemen wij het Minimum Viable Product (MVP). De MVP is in grote lijnen al beschreven in de hiervoor genoemde fasen.
 
 

"Succesvol digitaliseren begint met het hanteren van de juiste aanpak."

Maurice Pels

 
 

Ontwikkelen in sprints

Nu gaan onze developers ermee aan de slag: we starten met de ontwikkeling. We werken in sprints, waarin we in stap voor stap stukjes functionaliteit opleveren. We werken iteratief, zodat je als klant altijd het overzicht hebt van wat er ontwikkeld is en je kunt bijsturen. In deze sprints doorlopen we de volgende stappen:

1 - Projectoverzicht en sprint indelen

We verdelen alle te ontwikkelen onderdelen over een aantal sprints. Dat doen we zodanig dat onderdelen die bij elkaar horen tegelijk worden ontwikkeld. Er wordt direct een planning afgestemd en per onderdeel een taakstellend budget.
 
 
 
 

3 - Realisatie van de sprint

Werk aan de winkel! Nu moeten er meters gemaakt worden. De besproken onderdelen worden gerealiseerd. Middels dagelijkse standups houdt de Product Owner de voortgang van het project onder controle. Als opdrachtgever krijg je nu ook resultaten te zien. In deze sprint demo’s benutten we direct de mogelijkheid om je feedback te ontvangen. Zo sturen we tijdig bij in het realisatieproces. Zodra alle onderdelen uit de sprint opgeleverd zijn, wordt de sprint ter acceptatie aangeboden.

4 - Oplevering

Nu zijn alle functionaliteiten uit de eerste sprints opgeleverd en is het MVP gerealiseerd. Wij zorgen ervoor dat alles netjes opgeleverd wordt en dat jouw product op de live omgeving komt te staan. Deze livegang mag wel even gevierd worden!

5 - Nazorg

Na oplevering van het MVP blijven we natuurlijk voor je zorgen. Wij zorgen dat alles blijft draaien en voor vragen of wijzigingen kun je altijd bij ons terecht. Op de lange termijn staan of vallen veel applicaties met goed beheer. Wij onderkennen dat en besteden daar dan ook genoeg aandacht aan. We adviseren je dan ook om na oplevering van de software een onderhoudscontract af te sluiten, zodat de support helemaal op orde blijft.
 
App ons!