fbpx
Software testen: waarom en hoe?
maart 22, 2022
Heb jij jouw HBE-administratie al op orde?
september 7, 2023

Software doorontwikkelen
Hoe werkt het?
 

Het doorontwikkelen van je bestaande software

Het kan zijn dat je een bestaande applicatie of software hebt, dat niet door ons is ontwikkeld. Wij kunnen dit dan alsnog voor je in beheer nemen. Dan gaan we eerst samen om de tafel om te bepalen of de applicatie en de benodigde werkzaamheden bij ons passen. Zo weten we zeker dat we een duurzame, succesvolle samenwerking aan kunnen gaan.

Het nut van onderhouden en doorontwikkelen

Waarom wil je je huidige software laten onderhouden en doorontwikkelen? Software of een applicatie die niet wordt doorontwikkeld en onderhouden, zal verouderen. Dat kan allerlei problemen met zich meebrengen. Zo kan verouderde software eerder beveiligingslekken en kan het traag en instabiel worden. Dat zijn risico’s die je liever niet neemt, zeker niet wanneer vitale bedrijfsprocessen daarbij in het gedrang komen. Dat kan veel geld en tijd kosten.

Je wilt dat je software betrouwbaar, stabiel en veilig is én blijft. Daarom is het zo belangrijk je applicaties technisch op orde te houden.
 
 

Nieuwe features en kostenbesparing

Maar, er zijn meer redenen om je software door te ontwikkelen. Wellicht heb je na verloop van tijd nieuwe features nodig om de applicatie gebruiksvriendelijker te maken of om nieuwe ontwikkelingen bij te houden omdat vitale processen in je bedrijf zijn veranderd.

Software die doorontwikkeld wordt bespaart op termijn ook geld, omdat allerlei kleine en grote updates tijdig worden doorgevoerd.

 
 

Waar moet je rekening mee houden?

Wil je je bestaande software door ons laten onderhouden? Dan moet je wel met een aantal zaken rekening houden

Documentatie van de software

Als je huidige ontwikkelpartij alles goed gedocumenteerd heeft kunnen wij de software sneller en beter overnemen.

Contact met de vorige ontwikkelaar

Het is voor ons een stuk handiger werken als wij contact kunnen opnemen met je vorige ontwikkelaar. Dan kunnen we ontbrekende of onduidelijke zaken vlot en soepel met hen afstemmen. Zo heb je er geen omkijken meer naar.

Eigendom van de software

Is de vorige of huidige ontwikkelpartij nog eigenaar van de software? Dan kunnen wij het niet zomaar overnemen. Dan zullen we eerst moeten bekijken hoe het eigendom in jouw bezit kan komen, zodat wij ermee aan de slag kunnen.

Toegang tot de code

We hebben volledige toegang tot de code van de software of applicatie nodig. Daarnaast moet de code leesbaar geschreven zijn. Anders wordt het lastig voor ons om bugs of onregelmatigheden te vinden.

Verhuizen van server

Tot slot is het van belang na te denken over de locatie en hosting van de software. Kan de software bij de huidige hostingpartij blijven staan? Of moeten wij de software verhuizen naar onze servers?
 
 

Ook je software door ons laten overnemen?

Het overnemen en doorontwikkelen van je bestaande software kan dus zeer nuttig en efficiënt zijn. Het is bij het overnemen van bestaande software vooral van belang om vooraf goed de mogelijkheden en eventuele problemen in kaart te brengen.
 
 
Doorontwikkelen software, hoe werkt het?
 
 
Doorontwikkelen software, hoe werkt het?
 
App ons!