fbpx
Heb jij jouw HBE-administratie al op orde?
september 7, 2023

DAG VAN DE
ONDERNEMER
 

Nationale dag van de ondernemer

Er wordt in Nederland inmiddels steeds meer aandacht besteed aan alle gedreven ondernemers die dagelijks de uitdaging aan gaan en innovaties nastreven.

Het hemd van je lijf...

We hebben uit betrouwbare bron vernomen dat Maurice Pels het liefst HOME MADE spareribs eet, zijn lievelingskleur turquoise is, hij heeft iets met het getal 17 en vindt champignons verschrikkelijk! Maar eigenlijk zijn we meer geïnteresseerd in zijn kijk op het ondernemerschap. We hebben wat leuke vragen aan Maurice gesteld. Lees je met ons mee?

1. Nationale dag van de ondernemer

Deze dag staat in het teken van erkenning en waardering voor het ondernemerschap. Hoe ondersteunt Thoughtline ondernemers in het MKB met oplossingen die niet alleen efficiëntie bevorderen, maar ook bijdragen aan het creëren van waarde en groei?

"We gebruiken de kracht van maatwerk software om oplossingen te realiseren die aansluiten bij de processen van de organisatie zodat ze naadloos op elkaar afgestemd zijn. Hierdoor hoef je maar beperkt aanpassingen in je bedrijfsprocessen door te voeren om goed met de software te kunnen werken."

2. Innovatie...

is in het MKB cruciaal voor groei. Hoe zorgt Thoughtline ervoor dat zij bedrijven helpt om zich te onderscheiden en te bloeien te midden van de snel veranderende zakelijke omgeving door jullie maatwerk software?

"Bedrijven kunnen zich vooral onderscheiden wanneer zowel de medewerkers als de ondernemer binnen een organisatie hun handen vrij hebben om het maximale rendement bij hun klanten en relaties te verzorgen. En die handen die maken we vrij door goed passende digitale oplossingen te bieden."

3. Aanpassingsvermogen

Als ondernemer moet je goed om kunnen gaan met veranderingen en het vermogen hebben om effectief om te gaan met de uitdagingen die het ondernemerschap met zich mee brengt. Kun je delen hoe jij je aanpast aan de veranderende marktomstandigheden en hoe jullie als organisatie omgaan met innovaties in de markt in het kader van snel veranderende technologische trends?

"Iedere organisatie moet bezig zijn met innovatie. Dat geldt ook voor Thoughtline en betekent dat we ook onze ogen en oren open houden voor de ontwikkelingen die er zijn. Dit doen we door het bezoeken van beurzen of aansluiten bij organisaties zoals MindLabs. Daarnaast huren we ook de specialisten in op het moment dat we zelf tegen vraagstukken aanlopen. Zo weet je zeker dat je met de juiste informatie en adviezen keuzes kunt maken.

Binnen ons team houden we altijd 25% capaciteit beschikbaar om nieuwe technologische ontwikkelingen tijdens interne pilotprojecten uit te proberen om zo uit te vinden wat voor toegevoegde waarde dat in onze klantprojecten kan opleveren."

4. Trends

De rol van technologie in het MKB evolueert voortdurend. Kun je ons vertellen hoe Thoughtline maatwerk software levert die specifiek is afgestemd op de unieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen met gebruik van de laatste technologische trends?

"Wanneer je het hebt over maatwerk software, bouw je niet altijd alles van meet af aan op. Je maakt gebruik van diensten en services die in de markt al beschikbaar zijn. Een recente trend is natuurlijk dat heel veel organisaties 'AI-tools' zoals ChatGPT gebruiken om tot een stuk content creatie te komen. Dat kun je natuurlijk koppelen aan een maatwerk software oplossing.

Zelf vind ik dat niet altijd relevant. Andere tools kunnen wel interessant zijn en gebruik je als bouwblok. Neem bijvoorbeeld 'Textract' van Amazon waarmee je teksten uit PDF documenten haalt. Door deze functie te verwerken in je proces kun je enorm veel tijd besparen met het overtypen van informatie bij het verwerken van facturen en/ of inkoopopdrachten. Dat is natuurlijk waar we naar op zoek zijn. Het vergroten van efficiency binnen een proces door het gebruik van en aan elkaar knopen van verschillende tools."

5. Best practice

Thoughtline heeft met diverse MKB-bedrijven samengewerkt. Kun je een specifiek succesverhaal delen waarbij de maatwerk softwareoplossingen van Thoughtline een doorslaggevende rol hebben gespeeld in het helpen van een onderneming om haar doelen te bereiken?

"Bij het grootste Call Center van de wereld hebben wij een interne applicatie vervangen die gebruikt werd voor het schrijven en controleren van de uren die gewerkt zijn. We hebben voor de integratie gezorgd met de verschillende systemen. Denk hierbij aan een planningssysteem en een telefoonlijn systeem dat het controlewerk versimpelt voor de supervisor. Deze is namelijk verantwoordelijk voor de goedkeuring van de uren en moest voorheen 100% van de tijdregistraties controleren. Door onze oplossing en het vergelijken van de datasets is dat tegenwoordig nog maar 25% omdat de rest automatisch goedgekeurd kan worden."

6. Ervaring delen

Wat is het meest waardevolle advies dat je als trotse ondernemer van een succesvol bedrijf zou willen delen met andere ondernemers, gebaseerd op jouw eigen ondernemersreis?

"Niet beginnen!!! Nee grapje… Zorg dat je blij wordt van de kleine dingen. Bouw zekerheden in omdat je rekening moet houden met het feit dat niet iedereen zijn afspraken na komt en het niet altijd volgens plan verloopt. Luister naar je intuïtie. Als iets niet goed voelt, laat het voorbij gaan. Er komt wel een nieuwe kans!"
 
 

Wil je weten of we een goede match zijn?

We zijn dé partner die maatwerk software toegankelijk maakt voor het MKB waar “standaard software" te kort schiet. We begrijpen de uitdagingen waar je als ondernemer tegen aan loopt en dat jouw bedrijf uniek is. Ontdek hoe we samen moeiteloos de perfecte digitale oplossing ontwikkelen die volledig aansluit bij jouw organisatie, processen en behoeften.

 
 

Wil je jouw software door ons laten ontwikkelen? 

Dan zit je goed bij Thoughtline! We hebben ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen voor diverse MKB bedrijven. Het maakt niet uit in welke sector je werkzaam bent, wij helpen je graag met jouw software. We gaan graag met je in gesprek om te kijken welke oplossing het beste past bij jouw bedrijf.

Goede software bouw je tenslotte samen!

 
App ons!