fbpx
 

RisicoRegisseurs

Voor RisicoRegisseurshebben we een proces document in Excel vervangen door een softwareapplicatie genaamd Securtree.

Securtree: van Excel naar webapplicatie

Onze opdrachtgever RisicoRegisseurs is een onafhankelijk beveiligingsadviesbureau. RisicoRegisseurs onderscheidt zich in de markt door hun klanten grip te geven op de risico’s en niet alleen te focussen op de maatregelen.
Daarvoor werkten ze voorheen met een goed uitgedacht en complex model in een Excel-file. Door een toenemend aantal klanten en een groeiende workload nam het aantal handmatige handelingen flink toe. En hoewel Excel een fantastisch hulpmiddel is, heeft het ook een aantal flinke nadelen. Met name als het gaat om bedrijfskritische processen.

Enkele nadelen van Excel:
● Het is erg foutgevoelig (88% van de spreadsheets bevat fouten)
● Het is niet veilig
● Het is niet gemaakt om binnen een organisatie te delen
● Het is geen agile tool
● Het is geen rapportagetool

Tijd dus, om deze handelingen zoveel mogelijk te automatiseren en de Excel-file naar een webapplicatie te vertalen.

 
 

"Thoughtline is voor mij is doordachtzaam, snel schakelen, korte lijnen en een prima resultaat."

Thimo Keizer, Risico Regisseurs

 
 

Complete automatisering van complexe Excel-formule

RisicoRegisseurs haakte ons aan als partner bij de ontwikkeling van de webapplicatie die de Excel-file moest vervangen. Dit resulteerde in Securtree. Met toepassing van onder andere .Net en Angular technologie hebben we hiermee de Excel-formule geautomatiseerd. De processen zijn uitgewerkt in procestekeningen en vertaald naar designs in Securtree.
Securtree is een Physical Security Management Platform waarin risicoanalyses en beveiligingsplannen voor alle locaties worden vastgelegd, zodat inzichtelijk is welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn, welke maatregelen zijn getroffen en wat er nog te verbeteren valt.

Webapplicatie toont beheersbaarheid van risico’s

De webapplicatie geeft direct antwoord op de vraag of de onacceptabele risico’s bij de gebruiker in voldoende mate beheersbaar zijn. Daarmee toont de applicatie in welke mate er grip is op de beveiliging en waar verbetering mogelijk of noodzakelijk is.
Dit gebeurt compleet geautomatiseerd. Het gevolg is onmiskenbaar nuttig:
● Veel minder handmatig en repetitief invoerwerk
● Veel minder kans op fouten
● Sterk verbeterd versiebeheer

Dit heeft als resultaat dat RisicoRegisseurs de focus weer volledig kan leggen op de core business: het adviseren van klanten over het beheersbaar maken van risico’s.

 
 
 
 

Flinke tijdsbesparing en meer winst

Nog mooier: deze opdrachtgever heeft circa 70% tijd bespaard bij het genereren van een kwalitatief rapport, welke continu wordt bijgehouden. Dat ging eerder handmatig en nu geautomatiseerd in de webapplicatie. Dit maakt de business van onze opdracht niet alleen een stuk leuker, het is hiermee ook een stuk winstgevender geworden. En dat alles door een op papier simpele vraag bij ons neer te leggen: kunnen we van Excel naar webapplicatie?
 
 

Over RisicoRegisseurs

Onze opdrachtgever RisicoRegisseurs vindt dat organisaties risico’s lopen, omdat ze dreigingen niet kennen of verkeerd inschatten. Hoe weet je dat je goed genoeg bent beveiligd als je niet weet welke risico’s je loopt? Hoe weet je welke maatregelen je moet treffen om de regie te nemen en in controle te blijven? Hoe weet je of je niet te veel maatregelen neemt en of het allemaal niet een beetje minder kan?
Risicoregisseurs adviseert organisaties op het gebied van fysieke beveiliging. Dit doen ze aan de hand van hun eigen beveiligingsmodel. Door uit te gaan van de reële risico’s zorgen ze voor meer zekerheid en stellen ze hun klanten in staat om hun risico’s beter te regisseren.
 

Ook van Excel naar webapplicatie?

Werk je ook nog met een uitgebreid Excel-bestand vol formules en macro’s? Kies voor een minder foutgevoelige en minder arbeidsintensieve oplossing, zoals RisicoRegisseurs dat ook hebben gedaan. Van Excel naar webapplicatie: met ons team van 200 IT-professionals denken we graag met je mee. Onze kracht ligt niet voor niets al sinds 2008 in het bedenken en realiseren van slimme software-oplossingen op maat. Plan nu direct online een afspraak in met onze strategist Robbert Marks. Geheel vrijblijvend, uiteraard!
Gebruikte technologiën:
 
 
RisicoRegisseurs – Online product
RisicoRegisseurs – Online product
 
RisicoRegisseurs – Online product
 
App ons!