fbpx
 

Webapplicatie laten maken

Thoughtline is je partner voor webapplicaties op maat. Wil je een webapplicatie laten maken en een stap zetten in het automatiseren van je bedrijfsprocessen? Wij geloven dat dit voor elk MKB-bedrijf te realiseren is en denken graag met je mee.

Wat is een webapplicatie

Een webapplicatie of een webapp is een stuk software waarmee je systemen in je organisatie kunt benaderen, bedienen of raadplegen. Een webapplicatie bestaat uit een verzameling technische scripts en codes (het backend), waarmee informatie uit een centrale database of bron wordt geraadpleegd. Deze informatie wordt aan de voorkant (frontend) toegankelijk gemaakt in een browser, zoals Chrome, Firefox of Internet Explorer. Dit zorgt ervoor dat een webapp altijd toegankelijk is, ook via mobiele telefoons en tablets.
 
 

"Thoughtline is voor mij is doordachtzaam, snel schakelen, korte lijnen en een prima resultaat."

Thimo Keizer, Risico Regisseurs

 
 

Voorbeelden van webapplicaties

Veel organisaties zetten webapps in om bepaalde werkzaamheden te digitaliseren of te vereenvoudigen. Denk aan het automatiseren van grote Excel-bestanden, het automatiseren van de administratie of het maken van klantanalyses. Er zijn ook bedrijven die een webapplicatie laten bouwen voor hun klanten. Zo hebben we het complete verhuurproces van e-bikes voor één van onze opdrachtgevers in een webapplicatie ondergebracht. Ook kun je denken aan een orderportaal voor het bestellen van auto-onderdelen, aan een helpdesk-systeem voor je klanten of een compleet CRM-systeem. Je ziet webapplicaties ook dagelijks om je heen. Denk aan webmailclients, zoals Outlook.com, contentmanagementsystemen, een online agendasysteem of een intranetomgeving.

Voordelen van webapplicaties

Een goede webapplicatie kan je als bedrijf een heleboel opleveren: betere communicatie, snellere en eenvoudigere werkprocessen, minder kosten en uiteindelijk meer winst. Meer specifieke voordelen die je hebt als je een webapplicatie laat bouwen:
● Geen installatie nodig, een webbrowser volstaat
● Alles wordt op een database gehost, dus geen ruimte op de eigen devices nodig
● Een webapplicatie is vaak relatief makkelijk uit te breiden of te integreren met andere services
● Doordat een webapplicatie in een browser draait is het systeemonafhankelijk

Wat kost een webapplicatie

Een webapplicatie laten bouwen is altijd maatwerk. Dat betekent dat het dus ook lastig is om op voorhand iets te zeggen over de kosten van een webapp. Het opstellen van een budget is in principe de eerste stap van een project. Zaken die hierbij van belang zijn: welke functionaliteiten heb je nodig en welke systemen wil je koppelen? Op welke platformen moet de webapplicatie kunnen draaien, moet het responsive zijn of niet? Bij Thoughtline mag je er wel altijd vanuit gaan dat we voor jou een scherp budget hanteren. Vaak kunnen wij een goede inschatting van de kosten maken na een vrijblijvend intake gesprek.
 
 
Webapplicatie laten maken
 
App ons!