fbpx
Deze 4 management principes laten jouw bedrijf groeien
juli 23, 2019
Offshoring en outsourcing: wat zijn de verschillen en waarom is dit belangrijk?
juli 23, 2019

ICT Ontwikkelingen
Met deze ICT ontwikkelingen moet je rekening houden
 

Met deze ICT ontwikkelingen moet je rekening houden

Vol frisse moed ben jij dit jaar gestart. Of je nou wel of geen goede voornemens hebt, je gaat er een mooi jaar van maken. En niet alleen op persoonlijk vlak, ook zakelijk ga je er tegenaan. Dit jaar staat in het teken van groei. Nieuwe kansen benutten en daar mooie resultaten uithalen. Die nieuwe kansen liggen er natuurlijk ook op ICT gebied. Dat is ook waar jij je vooral op wilt focussen. Om je een vliegende start te laten maken, zetten we vast vier ontwikkelingen op een rijtje die jij in de gaten moet houden.
 
 

Ontwikkeling 1: de cloud

Deze eerste ontwikkeling is hoogstwaarschijnlijk niet meer nieuw voor je. Werken in de cloud gaat in 2018 van af en toe naar altijd. Werknemers kunnen overal werken: thuis, in het buitenland of in de wachtkamer bij de tandarts. Om dit mogelijk te maken, moeten ze altijd en overal hun werk bij zich kunnen hebben. Dat kan dankzij de cloud. De digitale transformatie neemt steeds serieuzere vormen aan. En we denken zelfs dat in 2018 ook edge computing zich verder zal ontwikkelen.
 
 

Ontwikkeling 2: virtuele werkplek

Zoals net al kort benoemd, is het belangrijk dat je werknemers overal aan de slag kunnen. Vastzitten aan één kantoor wordt niet meer geaccepteerd. Om te zorgen dat jouw werknemers dit kunnen, zorg jij voor slimme oplossingen. En nee, we hebben het niet alleen over de cloud. Werknemers moeten namelijk, onafhankelijk van plaats en tijd, altijd kunnen samenwerken. Hiervoor gebruik je handige samenwerkings- en vergadertools zoals Cisco Spark of Videxio. Door deze vorm van werken aan te bieden aan je werknemers, zorg jij dat ze zich kunnen ontwikkelen waar en wanneer zij dit willen
 
 

Ontwikkeling 3: security

In 2018 trad de GDPR in werking. Nog niks over gehoord? Dan is het handig om hier snel meer over te lezen. Deze wet wordt in het Nederlands de Algemene Verordering Gegevensbescherming genoemd en heeft dus alles te maken met hoe jij omgaat met persoonsgegevens. Verzamel je op dit moment gegevens van de individuele gebruikers van jouw website, software of app? Dan moet je maatregelen gaan nemen. Breng in kaart welke gegevens worden verzameld binnen je organisatie en waar ze voor worden gebruikt. Check vooral ook overeenkomsten met hosting- en cloudproviders om te zien hoe zij omgaan met deze data. Je hebt nog een paar maanden om te zorgen dat jouw manier van gegevens verzamelen waterdicht is én duidelijk voor de gebruikers van jouw dienst of product
 
 

Ontwikkeling 4: toename van intelligente toepassingen

Last but not least: de razende ontwikkelingen in ons IT landschap. De woorden Artificial Intelligence en Internet of Things vliegen je hoogstwaarschijnlijk dagelijks om je oren. Deze termen worden vaak gebruikt als krachttermen. En dat is niet voor niets. De ontwikkelingen binnen deze vakgebieden liegen er namelijk niet om. Ze stellen je in staat om jouw ideale klant beter te kunnen helpen, maar zorgen kunnen ook jouw medewerkers ondersteunen. Door bepaalde processen binnen je organisatie te automatiseren, verhoog je de efficiëntie. Waardoor er meer ruimte overblijft voor innovatie en groei binnen je organisatie.
 
 

Op welke van deze ontwikkelingen richt jij je aandacht komend jaar?

Hoe zorg je dat jouw IT organisatie een groeispurt doormaakt? Deel je ervaringen in een reactie of lees er eerst wat meer over ons e-book. Geïnteresseerd geraakt? Dan is een eerste stap snel gezet, neem contact met ons.
 
App ons!