fbpx
3 redenen waarom jouw ICT project mislukt
juli 23, 2019
Met deze ICT ontwikkelingen moet je rekening houden
juli 23, 2019

4 management principes
die jouw bedrijf laten groeien
 

Deze 4 management principes laten jouw bedrijf groeien

Een bedrijf dat continu groeit: dat willen we allemaal wel! Maar wat jij niet wilt, is weer hetzelfde goedbedoelde advies krijgen. Heel logisch. Dat willen wij ook niet. Daarom gingen we op onderzoek uit, en zochten we management principes die goed onderbouwd zijn. Principes die jouw bedrijf écht helpen met die groeispurt. Lees gauw verder en ontdek wat we vonden.
 
 
Deze 4 management principes laten jouw bedrijf groeien
 
 

1. Zorg voor vertrouwen binnen de organisatie

Je kunt nog zulke goede ideeën hebben, op het moment dat medewerkers er niet in geloven, is het lastig ze van de grond te krijgen. Eén van de belangrijkste randvoorwaarden voor innovatie en groei is daarmee commitment. En dat is dus ook waar je moet beginnen. Kijk hoe jouw organisatie in elkaar zit. Is er ruimte voor groei en innovatie? Hebben medewerkers vertrouwen in jou? Deze twee vragen gaan samen met elkaar. Daarom is het belangrijk om te investeren in vertrouwen van medewerkers. Betrouwbaarheid is opgebouwd uit drie componenten, namelijk: bekwaamheid, integriteit en welwillendheid. Nu je dit weet, vind je het misschien wel tijd voor actie. Daarom enkele gewoonten die zorgen voor meer vertrouwen (pas op, open deuren gevaar!):
  • Doe wat je belooft
  • Wees open en eerlijk
  • Wees vriendelijk
 
 

2. Stabiliteit van het personeel

Als je een fijne organisatie hebt die helemaal klaar is voor groei, is het laatste wat je wilt dat medewerkers je verlaten. Nieuw personeel inwerken kost veel tijd, daarom moet je zuinig zijn op de toppers die nu al voor je werken. Daarnaast levert goed ingewerkt personeel op termijn meer op. Denk aan de effectiviteit: collega’s zijn op elkaar ingewerkt en weten wat ze van elkaar en de werkzaamheden kunnen verwachten. Ook voelen werknemers zich beter verbonden met de organisatie, wat zorgt voor een sterkere organisatie-identiteit. Maar hoe zorg je nou dat personeel bij je blijft?
  • Creëer een fijne bedrijfscultuur, een plek waar werknemers zich thuis voelen (en dit heeft ook zeker te maken met principe 1)
  • Geef werknemers de vrijheid zichzelf te ontwikkelen en iets bij te dragen aan de organisatie. Neem ideeën serieus.
  • Doe aan teambuilding om het wij-gevoel te verhogen.
 
 

3. Sterk teamwork

De groei van jouw bedrijf hangt nauw samen met IT. Wie IT zegt, zegt namelijk automatisch toekomst. Dat komt omdat deze projecten alles te maken hebben met de samenleving waar we naar op weg zijn: een die samengesmolten is met slimme software. Maar die software wordt niet door slechts één iemand gebouwd. Teamwork speelt een belangrijke rol. Des te beter jouw teams op elkaar ingespeeld zijn, des te innovatiever en beter ze te werk kunnen gaan. Teamwork is dus zeker iets waarin jij investeert. Het management principe dat hierbij past is teamsynergie. Dit principe staat voor eenheid en betrokkenheid binnen teams. Doe dit bijvoorbeeld door:
  • Yes, daar is ‘ie weer: teambuilding activiteiten te organiseren
  • Barrières te doorbreken, schenk bijvoorbeeld aandacht aan (slechte) communicatie, werktempo’s en onduidelijkheden over rollen en verantwoordelijkheden
  • Teams zelf doelen te laten visualiseren. Door doelen visueel te maken vanaf het begin van een project, worden werknemers meer betrokken bij projecten.
 
 

4. Wat kun je verliezen?

Het vierde management principe dat kan zorgen voor groei binnen jouw organisatie is affordable loss. Dit principe houdt in: wat kun je verliezen? Het gaat er eigenlijk vooral om wat iets je waard is, dus niet wat het je oplevert. Bij groei komt altijd een investering kijken, dus je moet altijd eerst iets geven, voordat je het terugkrijgt. Een (kleine) investering is altijd gevraagd. Hoeveel die investering is, bepaal je zelf.

 
 

Geïnteresseerd geraakt?

Dan is een eerste stap snel gezet, neem contact met ons op.

 
App ons!