Platform upgraden voor RTA
september 15, 2021
RisicoRegisseurs – Online product
september 7, 2021
 

Voor de leerkracht

Met VoordeLeerkracht.nl ontwikkelden we een verkoopplatform voor en door leraren in het basisonderwijs

Voordeleerkracht.nl: verkoopplatform laten ontwikkelen

Femke en Esther zijn twee basisschoolleraren met een gedeelde droom: een marktplaats voor en door leraren aanbieden voor het basisonderwijs in Nederland. Dat is, met onze hulp, gelukt! De opdracht die Femke en Esther voor ons hadden was duidelijk: maak een verkoopplatform waar leraren tegen betaling hun werk kunnen delen (betaald en onbetaald) en waar ze van elkaar kunnen leren.

Compleet verkoopplatform voor de leerkracht

Onze oplossing is een compleet platform, waar aan de ene kant leraren kunnen inloggen om lesmaterialen aan te bieden en te kopen, en aan de andere kant de beheerders het hele systeem kunnen beheren.
 
 

"De droom van de website zoals wij die voor ons zagen, heeft Thoughtline voor ons gerealiseerd."

Femke en Esther, Voordeleerkracht

 
 

Design gericht op snelle navigatie en overzicht

Het design is responsive (geschikt voor tablet, mobiel en desktop) en simpel en overzichtelijk. Via de duidelijke menustructuur en de handige categorie navigatie vinden de gebruikers snel wat ze zoeken. Categorieën waarop gefilterd kan worden zijn groepen, thema’s, vakgebieden en prijs.

Functionaliteiten ontwikkeld voor optimaal gebruiksgemak

Voor ht verkoopplatform ontwikkelden we o.a. de volgende functionaliteiten:
● Een review functionaliteit om de lesmaterialen te beoordelen
● Een e-commerce functie met winkelwagentje en meerdere afrekenopties via Mollie (Payment Service Provider)
● De mogelijkheid met het Facebook- of Instagramaccount in te loggen
● De mogelijkheid tot aanschaf en gebruik van cadeaubonnen
● De mogelijkheid om materialen toe te voegen en daarbij beeldmateriaal in bijvoorbeeld .PDF of .GIF met een maximale bestandsgrootte
● Een nieuwsbriefmodule die verschillende doelgroepen kan mailen

Ook is een zoekfunctie ontwikkeld die op elk scherm terug te vinden is. Een belangrijke functie is het proces waarmee automatisch een percentage van de verkopen wordt gereserveerd voor Voordeleerkracht en de aanbieder van het materiaal. Dit is immers voor een groot deel het verdienmodel van het platform.
 
 

Identificatie en realisatie van verschillende gebruikersrollen

We identificeerden een aantal noodzakelijk rollen voor de marktplaats: leraar, uitgever, trainer, recensent en admin. Voor elke rol is registreren en inloggen ondersteund.
● De leraar is iemand die alleen voor het gebruik van materialen (betaald of onbetaald) lid is van Voordeleerkracht.nl
● De uitgever levert materiaal aan voor het verkoopplatform en gebruikt zelf ook materiaal van anderen
● De trainer is iemand die online trainingen verzorgt
● De admins zijn de eigenaren van het systeem
De admins hebben toegang tot een pagina waar ze rechten en rollen kunnen toekennen aan andere gebruikers. Ook kan de admin gebruikers blokkeren.

API’s, koppelingen en reviews

We hebben een API voor Voordeleerkracht.nl ontwikkeld, waarmee trainingsmogelijkheden worden gekoppeld aan andere websites. Ook is er een koppeling gemaakt waarmee het delen van content op Facebook, Instagram en Pinterest mogelijk is. Om de administratie grotendeels te automatiseren is er een koppeling gemaakt met het boekhoudsysteem. De gebruikers kunnen de lesmaterialen beoordelen met een reviewsysteem en er is een abonnementsvorm ontwikkeld waarmee gebruikers materialen kunnen plaatsen.

Over Voordeleerkracht.nl

Voor de leerkracht is dé website voor het kopen en verkopen van zelfgemaakt lesmateriaal. Ook vind je hier het nieuwste aanbod aan scholingen. Voordat founders Esther en Femke elkaar in hun gedeelde droom vonden, hadden beide al een succesvolle website met betrekking tot het onderwijs. Naast heel veel lesideeën delen zij kennis over onder andere het inzetten van activerende en coöperatieve werkvormen. Het doel daarbij is áltijd het vergroten van de betrokkenheid, motivatie en het leerplezier van de leerlingen.
 

Ook een marktplaats laten ontwikkelen?

Een marktplaats laten ontwikkelen is een opgave die we graag voor je oppakken. Met ons team van 200 IT-professionals nemen we je al vroeg mee in het denkproces. Onze kracht ligt niet voor niets al sinds 2008 in het bedenken en realiseren van slimme software-oplossingen op maat. Plan nu direct online een afspraak in met onze strategist Robbert Marks. Geheel vrijblijvend, uiteraard!
Voordeleerkracht.nl – Verkoopplatform laten ontwikkelen
 
sparrenMaurice
 
App ons!